30-09-12

Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence

 

Een maand later in november gingen we enkele dagen naar Saint-Paul de Vence in de Mas de Pierre. Vlucht op Nice en nadien met de huurauto daarheen.

Nice waren we reeds eerder geweest toen we een tweetal jaar voordien met de autotrein afgezet werden in Nice om daar de overzet naar Calvi (Corsica) te nemen en enkele weken voordien was ik nog enkele dagen in Monte Carlo geweest – was dat een afknapper – en toen had ik mijn vlucht van 16.00 nog gemist wegens de meest onwaarschijnlijke toestand ooit meegemaakt (later hier misschien eens meer over). Mijn indruk: er zijn zeker mooie plekken maar in het geheel onverzorgd en vuil en de vriendelijkheid ??? ver te zoeken.

 

In ieder geval het weer hadden we mee, de Mas de Pierre was fantastisch en het eten heel lekker zolang je de prijs niet wist. Die enkele dag hebben we rondgetrokken en heel wat bezichtigd, ook eens naar de kust geweest die m.i. ronduit lelijk is. Naast een onveilig gevoel ’s avonds (op bepaalde plaatsen) ook enkele (eufimisme) onvriendelijke mensen tegengekomen, mooie dorpen en marktpleintjes gezien maar steeds dat onverzorgde dat misschien wel eigen is aan de Fransen.

Saint-Paul de Vence, Mas de pierre, Italia, France

Lekker gegeten? Pff met momenten maar niet om lang te onthouden.

IMG_7229.jpg 

 

Ik heb daar de vergelijking gemaakt tussen de mediterrane ‘Italiaan’ en de mediterrane ‘Fransman’. Beiden hebben ze fantastische producten zowel van het land als uit de zee maar toch slaagt de Italiaan erin om met heel weinig iets heel lekkers op je bord te toveren. Hoe komt dit? Let’s call it passion. De hartstocht van de Itailaan haalt het op de onverschilligheid van de fransman en dat vertaalt zich mi in alles.

 

Wat we gezien hebben aan gebouwen en immoboekjes was veel te duur voor wat het was namelijk op zijn Frans. Verder zit je als sardinen naast mekaar op je berg of heuvel. Dus toch niet.

IMG_7235.jpg

De commentaren zijn gesloten.