01-10-12

Alternatief? Les foques à la Côte d’Opale?

Het schijnt dat aan de Opaalkust de prijzen lager liggen en de kust veel mooier is, bovendien is het slechts enkele kilometers verder dan De Panne en als alternatief kan je over Kortrijk – Lille rijden, iets verder maar geen file.

 

Afbeelding 36.png

 

De Opaalkust ligt in de Franse regio Nord-Pas-de-Calais van Duinkerken tot Berck. Aangezien we ook veel hoorden over Bray-Dunes net over de grens (Côte des Dunes de Flandre) zijn we daar ook maar eens ons licht gaan opsteken.

L1030507-1.jpg

L1030468.jpg 

Een alternatief is meestal iets dat je gebruikt of neemt wanneer het oorspronkelijke onbereikbaar is. Je voelt me opnieuw komen. We zijn eigendommen gaan bekijken in Sangatte, Wissant, Ambleteuse, Wimereux, Boulogne-sur-Mer en Hardelot. Voor de Pierre et Vancances vakantiewoningen hadden we al heel snel beslist om niet te gaan bekijken. Met een lokale makelaar hebben we een weekend een tour du pays gemaakt. De gemiddelde kwaliteit van de gebouwen is minder dan middelmatig en zeer op zijn Frans. Dikwijls mooie gebouwen maar met heel veel sleet en dus werk aan. Verder heb je relatief weinig gebouwen met zeezicht en nog minder met een mooi zeezicht. Ofwel heb je een telescoop en een heldere dag nodig ofwel heb je naast de onlangs genoemde bazooka ook nog een gans arsenaal aan kranen en bulldozers nodig om een glimp van de zee te kunnen opvangen.

L1030456.jpg 

De prijzen? Een eigenaar in Wimereux verklapte ons: ‘vous pouvez voir les foques de la terrasse’, hij bedoelde dat vanaf zijn achter het huis gelegen, door gebouwen ommuurd terras en dwars door de keuken en de living en over de zeedijk je met een beetje geluk een zeehond in golven kon zien opduiken. Het betrof hier een oud gebouw, minder dan 4 meter breed met 3 verdiepingen en een zolder volledig gerenoveerd door de eigenaar zelve. Ter illustratie elke kamer had een douche geplaatst op vasttapijt??? Absorbeert waarschijnlijk beter. De houten vloeren, de kakofonie van niveaus en muren plus de gebuisde doehetzelver inrichting waren het summum van krakkemikkigheid dat ik ooit ben tegengekomen. De prijs? Deze mensen hadden een droom! Verhuizen naar een zeilschip op Guadeloupe. Begrijpelijk als je naar het weer en het huis keek. Op een dertigvoeter heb je meer comfort. Klein detail dat hen in de weg stond heette budget. Budget van de droom bedroeg net geen achthonderdduizend euro, wat ook de vraagprijs van de woning was.

 

Wij dus terug naar af. De winter kondigde zich lang en troosteloos aan tot ...

19:53 Gepost door Luc in Actualiteit, Algemeen, Italia, Liefde, mijn huis in het buitenland, Muziek, reizen, vakantiewoning, Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | | |

De commentaren zijn gesloten.