07-10-12

BHV aan de Thyreense zee.

BHV aan de Thyreense zee.

 

Inderdaad in het verre Calabria, met zicht op de Tyreense zee en met de rug tegen Monte Coccuzzo hebben we een stek onder de zon gekocht. Het klimaat is om van te dromen. Droge warmte in de zomer met steeds een verfrissende zeebries. De zomers beginnen vroeg en eindigen laat. De winter is mild en soms zelfs beter dan onze Belgisch zomers. 

L1050347.jpg

Die eerste maanden vier keer naar ginder gereisd om alle openbare en minder openbare gebouwen van binnen en van buiten te zien: La Posta, Banca Nuova, Prefettura, Commune, Guardia die Finanza, ... Uiteindelijk zijn we eind augustus bij de 'notaio' geweest en 'bang' we hadden ons eigen huis ginder! Stress? 

Longobardi, Calabria, Amantea, Cosenza

Echt eenvoudig was het niet, wat niet wil zeggen dat het onoverkomelijk was. Een codice fiscale heb je snel maar al de rest? Het is zeker tijdrovend, naar de bank gaan kost je minstens een uur. Quicky en Kafka zouden daar zeker hun hart kunnen ophalen om te vereenvoudigen. Papieren, kopieën, handtekeningen en vele stempels zorgen dat de ambtenaren niet zonder werk vallen. Je moet veel aanschuiven maar wat onmiddellijk opvalt is enerzijds de gelatenheid waarmee de mensen dit ondergaan en anderzijds de hoffelijkheid waarmee ieder zijn beurt afwacht. Op tijd en stond wordt er een ‘caffè’ gebracht van de bar tegenover en verder heb je altijd wel iemand die met je wil praten, je iets wil uitleggen of je helpen in de bureaucratische doolhof waar niemand nog van weet waarom.

 L1040005.jpg

Ons Italiaans was perfect om her en der de weg te vragen, te praten over het weer, de voetbal en om spijzen en dranken te bestellen, maar om de bolletas, de cartas, preventivos en assegnas te begrijpen hebben we toch een tandje moeten bijsteken. Uiteraard zijn we hier bijgestaan door de verkopers op een manier waar je enkel van kan dromen. In alle weetjes, moetjes, ditjes en datjes werden we piekfijn begeleid wat ons niet alleen enorm geholpen heeft maar wat ons nu ook een beetje specialist in de materie heeft gemaakt.

 Monte coccuzzo

Trouwens het Italiaans dat wij spraken is blijkbaar uit het noorden en is niet hetzelfde als wat er ter plekke gesproken wordt. En hoewel ze ginder BHV niet kennen (hoewel) is er toch verschil tussen Italiaans en Italiaans. Stel je gewoon 1000 km tussen Oostende en Hasselt voor en een hoooooond wordt misschien wel een kat.

18:32 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | | |

De commentaren zijn gesloten.