28-10-12

Ongelovige Thomas

Ongelovige Thomas

 

Deze week hebben we het aangename aan het nuttige gekoppeld en hebben ons strategisch denkwerk verplaatst naar klimatologisch aangenamere oorden. Je zal niet verwonderd zijn als ik jullie zeg dat deze ‘klimatologisch aangenamere oorden’ in Calabria liggen en meer bepaald in Amantea. Onze doelstellingen waren tweeërlei namelijk onze aanpak, strategie voor 2013 bepalen en een beetje aan teambuilding doen – dit echter zonder aan touwen te hangen, door modder te kruipen of onder aanmoedigingen ergens af of uit te springen.

 Gebeurtenissen - 21064.jpg

De strategie bepalen, hoe moeilijk dit ook kan zijn, is ons goed gelukt. In de teambuilding zijn we meer dan aardig geslaagd en dit met een heel apart recept.

 

Alles begint met de ‘ambiente’. Na een laatavondvlucht, een ‘lichte’ maaltijd na middernacht die eigenlijk niet zo licht is dan je denkt en een te korte nachtrust - we starten om 8 uur – duiken we een van de wereld afgesloten vergaderzaal in. Onze verwondering is groot als we halverwege de middag vaststellen dat de hemel azuurblauw is en de temperatuur de 28 graden benadert! We boeken resultaat met ons denkwerk en we worden beloond met het aperitief op terras. De dames die meegereisd zijn, zijn enthousiast en moeten dringend op zoek naar zomer ditjes en datjes. Niemand geloofde me en dus moeten de broeken, laarzen en truien geruild worden.

L1010741.JPG 

Deze namiddag gaan we werken aan het team! Een ritje langs het groen blauwe schilderij van beboste hellingen, afgeboord met de blauwte van zee en lucht. Na een tekort dutje op het strand, met de muziek van de branding, komen we terecht op het gemeenteplein van Fiumefreddo. Het panoramisch zicht, de zon en de warmte zorgen ervoor dat de koelkast van bar ‘la Toretta’ al heel snel vrijgemaakt is van alle bier. Enkel de verweesde Heineken flesjes blijven achter bij de frisdrank, we hadden namelijk bier gedronken. De toon was gezet. De avond ging in staccato verder en de kennismaking met de Calabrese wijn en specialiteiten liet de tongetjes loskomen en de ‘building’ werd een feit. Morgen verder de weg van de strategie op en laat de toekomst met al zijn crisissen maar komen, we zijn er klaar voor.

23:24 Gepost door Luc in Actualiteit, Algemeen, Italia, Liefde, mijn huis in het buitenland, Muziek, reizen, vakantiewoning, Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | | |

De commentaren zijn gesloten.