31-10-12

Gaglioppo

Gaglioppo

 

De voorbije dagen zijn we enkele malen in zee gaan zwemmen, onwezenlijk als je bedenkt dat we eind oktober zijn. De aanblik van de zee is moeilijk te beschrijven. Heel rustig kabbelend aan het strand, met golfjes de naam golf niet waardig. Deze zee doet me nog het meest denken aan een blauw soortig marmer, geaderd met kleurvariaties in blauw waar de stromingen elkaar proberen te kruisen.

 Gebeurtenissen - 16618.jpg

Vandaag is mijn familie aangekomen vanuit Charleroi. Inderdaad met Ryanair en voor één keer met een vertraging van een half uur wegens ijs op de vleugels door de nachtvorst. Hier aankomen met een stralende zon en 26 graden is wat je noemt een shock, een positieve uiteraard. De jassen en truien vlogen snel achterin de auto, venstertjes open en op weg naar huis. De verwachtingen voor de komende dagen zijn niet rooskleurig.

 IMG_1316.JPG

’s Morgens rond 9 uur was het al drukkend warm. De lokale zeelieden wisten het al. De verwachtingen zijn niet goed – er komt storm – het warmtefront wordt naar ons toe geduwd gevolgd door wind met snelheden tussen 30 en 40 knopen – afgezwakt want rond Sardegna was dit nog 60 knopen - gevolgd door het koudefront. Nu twee dagen later weten we wat dit betekent. Van rustig kabbelend water is er geen sprake meer en van zwemmen zeker niet meer. Het marmer is opgebroken en een kolkende massa water van kort aan mekaar geregen golven stort zich op het strand. De zeelui hadden het geweten. De dag voordien was de bulldozer naarstig aan het werk om dijken van zand aan te leggen rond de restaurantjes en bars op het strand. Ik ben benieuwd?

 IMG_1304.JPG

De laatste avond met de overgebleven collega’s moest afgesloten worden bij Franco in de Bar dello Sport, tevens van de partij mijn goede vriend Salvatore, mijn lokale medeorganisator van onze strategische teambuilding. Hoewel Italiaans niet echt een gemakkelijke taal is, is het opmerkelijk hoe vlot mensen met elkaar communiceren als ze maar over de juiste ingesteldheid beschikken en voldoende Gaglioppo en de Cabernet Sauvignon uit een en dezelfde fles hebben gedronken (Gravello een schitterende Calabrese rode wijn). De gerechtjes met een due coltelli gehalte (Gambero Rosso) zullen ook hun steentje bijgedragen hebben.

 L1010789.JPG

Net op tijd zijn ze vertrokken om een zomerse herinnering aan Calabrië mee te nemen. Enkele uren later en het werd met momenten apocalyptisch. Gisteren moest ik denken aan die typische scene uit een piratenfilm, waarbij het door piraten achtervolgde schip plots een mistig gebied induikt. Boven zee kwam zo een gebied op ons af, met heel wat minder suspense en in plaats van mist neerplenzende regen met halveliterdruppels. De zomer is plots heel ver weg. IMG_1317.JPG

08:20 Gepost door Luc in Actualiteit, Algemeen, Italia, Liefde, mijn huis in het buitenland, Muziek, reizen, vakantiewoning, Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | | |

De commentaren zijn gesloten.