19-11-12

De zomer zal niet vergeten worden

De zomer zal niet vergeten worden

 

Ondertussen zijn we al meer dan twee weken terug in ons vertrouwd, kil België. Pas bevallen moeders hebben wel eens last van de baby blues na de geboorte, en uiteraard ik heb geen ‘zware periode’ meegemaakt zoals deze jonge moeders, maar toch  ik heb ook last van een blues. Je kan het de Calabria blues noemen maar eigenlijk relateert het aan de zomer. Het besef ‘hij is nu definitief voorbij’. De voorbije 10 dagen in Calabria hebben ons het kille herfstweer doen vergeten. T-shirts en shorts op teenslippers. ‘I love it’! Helaas tweemaal helaas, hij is weer voorbij.

 

IMG_1524.JPGHet duurt trouwens even om je geest terug te kalibreren. Je hebt de neiging om je te onderkleden, anders gezegd, kou hebben omdat je te zomers gekleed vertrekt. Ondertussen heb ik mijn truien en jassen opnieuw gevonden en op de fiets komt er wekelijks een laagje textiel bij.

 

In Amantea wonen twee broers die heel goede vrienden geworden zijn en dagelijks sturen we wel een enkele WhatsApp berichten naar mekaar en skypen is er ook regelmatig bij. Ongelofelijk wat dit met mijn Italiaans doet.

 

De laatste dagen was het WhatsApp verkeer redelijk intensief. Via via heb ik een transporteur gevonden die voor een zeer redelijke prijs een container (53 op 132 op 260) met een maximum van 300 kilo voor me verzorgt.

 

IMG_0670.JPGWe zitten op hete kolen! Dinsdag is de vracht vertrokken en dit weekend komt ze aan. Salvatore en Armando, de fameuze boers, hebben dit containertje gevuld! Armando heeft voor de wijn gezorgd. Vanuit zijn weekend thuisstad Napels is hij de boer op getrokken om de betere prijs, lees heel prijselijk, kwaliteit wijnen te zoeken in Campania, Calabria en Puglia. Naar hun zeggen meer dan 200 flessen. Daarnaast heeft Emilia gezorgd voor de beste passata (zelfbereid) die er is. Nu inschatten hoeveel literflessen in de vracht zitten is onbegonnen werk. Ik ken Emilia maar ben er nog niet in geslaagd haar gulheid in te schatten!  Concetta, mijn buurvrouw, heeft voor 30 extra bokalen van haar fantastisch, zelf bereide tonijn gezorgd. Tonijn die door haar broer gevangen werd. En Salvatore die heeft voor de fijne bereidingen gezorgd zoals de olijven, de ansjovisjes, de peperoncini, olijfolie en niet te vergeten meerdere flessen fantastisch lekkere grappa baricata!

 

Het belangrijkste vergeet ik nog! Kilo’s en kilo’s van de beste pasta die er bestaat, in alle soorten en maten: ‘Garofalo’.

 

Laat het nu maar winter worden. De zomer zal niet vergeten worden. Ik zie je vlug terug op mijn bord of in mijn glas!

 

É una grande fortuna per me sapere di avere dei veri amaci come voi! Grazie e a presto!

De commentaren zijn gesloten.