19-01-13

Hespenrolletjes

Hespenrolletjes

 

De feesten zijn voorbij en onze wintervacht is aangedikt. Het aftellen naar de lente kan beginnen. De voorbije weken zijn hectisch druk geweest. Er waren eerst de waanzinnige drukke maanden op het werk en die waanzinnige drukte zal de komende maanden zeker niet afnemen, maar eerder toenemen EN toen kwamen de Italianen.

 IMG_1752.JPG

Uit alle windstreken of anders gezegd uit het Noorden en uit het Zuiden zijn ze gekomen. Twee uit Triëste en Milaan en 6 uit ‘mijn’ streek rond Amantea. Ondertussen heb ik het pad van het Noorden verlaten en beschouw ik Calabria als mijn streek. Ik blijf erbij, Triëste is een van de mooiste steden van Italië en ik ga er dolgraag heen en uiteraard hebben ze er ook de beste koffie ter wereld. Hoewel! Het zuiden! Gebeurtenissen - 18444.jpgGebeurtenissen - 18350.jpgWanneer je in Napels aan de Via Filangieri bij Bar Cimmino terecht komt en je koffie drinkt en je lauwwarme sfogliatella verorbert dan …. ‘Sembra banale da dire a Napoli ma il caffè è strepitoso. Da provare con la sfogliatella riccia calda seduti fuori in un angolo di paradiso. ‘ is de commentaar die alles samenvat.

 

Genoeg afgeweken! Terug naar onze kouwelijke Italianen die hun zonnige 22° graden opgegeven hebben om naar onze miezer te komen. Samen hebben we enkele schitterende dagen beleefd, dagen waarbij we de warmte van de Calabrese zon gevoeld hebben. Uiteraard hebben Milan en Trieste zich niet onbetuigd gelaten.

 

L1020009.JPGSamen hebben we enkele fantastische dagen beleefd. Gent en de Kust hebben we onveilig gemaakt met tussendoor nog wat Brugge en Brussel.

 

Eten en drinken is niet altijd een groot succes geweest. Hoewel met uitzondering van de koffie is het Belgisch bier en de andere minder en meer alcoholische dranken hen zeker bevallen. Wanneer je als Belg moet concurreren met Italianen op gastronomisch vlak dan wens ik je veel succes. In Italië heb je de soorten pasta’s, pizza’s, vis, vlees, kazen, de rijke keuze aan groenten die op ik weet niet hoeveel manieren bereid worden enz. Lees deze enzovoort als een heel lange enzovoort. Kijk maar eens in de ‘cucchiaio d'argento’ of vertaald de ‘zilveren lepel’ het Italiaanse equivalent voor het boerinnenkookboek van de KVLV, een aanrader (beiden).

 

Dus wat brengen we op tafel naast onze steak friet, stoofvlees, mossels en hespenrolletjes? Wat magertjes, of eerder vettig en veel om de koude te trotseren.

 

Inderdaad de spoeling is dun en nu zullen vele koks zich roeren, maar veel hebben we uit andere keukens zoals de Franse en mijn mening is daaromtrent heel duidelijk (zie Nigella).

 

Dit alles om te zeggen dat hun verblijf een groot succes is geweest met af en toe een dip aan de dis.