25-05-15

Da oggi dieta.

 

IMG_9229.JPG

’t Is erg maar Italië en wat mij betreft vooral Calabria, hebben een vreemde invloed op me. Telkens ik terugkom van ginds, wordt mijn weegschaal nukkig op me, omdat ze opnieuw meer gewicht moet torsen. Traditioneel zak ik rond Hemelvaartsdag, met mijn ouders, voor enkele dagen af naar het zuiden. Begin mei was het weer zover om enkele dagen in de mezzogiorno te vertoeven. Zoals ze bij ons zeggen ‘maar deze keer zal het gene waar zijn’, het ging niet gebeuren, het gaatje in de ceintuur zou op zijn plaats blijven. Basta!

 P1030097.JPG

Blijkbaar is opvaren naar God, zelfs rond deze periode van de Hemelvaartsdagen, niet aan mij besteed.  In het land van Dante is de ‘inferno’ en de ‘purgatorio’ veel dichterbij dan het ‘paradisio’. Geef mij maar de weg naar de hel geplaveid met mijn goede voornemens. En goede voornemens waren er, ik ging niet alleen minder en lichter eten en drinken, maar ik ging ook veel bewegen. In plaats van de Vespa te nemen om naar de bakker te gaan, de wandelschoenen aan en te voet op weg. Elke dag te voet, met een omweg langs het strand of een fikse klim langs de bovenburen onder een staalblauwe hemel en een brandende zon. Je zou denken dat de zon het vet laat smelten, vet laat verdwijnen om het vuur van de ‘inferno’ aan te wakkeren? Niets van dit alles, alleen veel dorst en goesting op een fris pintje, een Nastrootje (Nastro Azzuro). En geluk dat ik had onderweg, geluk dat ik die ene bar moest passeren. Salute.

 

P1030119.JPGDe dagelijkse wandeling heb ik volgehouden, maar jullie zullen begrijpen dat een karig bord en een glas, slechts met water gevuld, op een plaats waar niet alleen culinaire overvloed heerst, maar waar ook zoveel ongekende lekkere wijnen en amari zijn, voor mij een brug te ver was. Dus ben ik niet opgevaren, maar heb ik me laten vallen, langs het plaveisel van mijn goede voornemens heen, naar …

 

Uiteindelijk heb ik geen gaatje in mijn ceintuur gemaakt, maar heb ik thuis enkele dagen, ongemakkelijk en spannend rond mijn middel, rondgelopen op water en brood. 

De commentaren zijn gesloten.