23-08-15

Ikea stapelbed aka bagagerek

 

IMG_0003.JPG

Achteraf de mooi blauwe Thüle tassen, met ingenieus draagrek, evalueren is een moeilijke opgave. Enerzijds hebben ze goed dienst gedaan, bleken ze heel handig te zijn om aan en af te klikken van de fiets en zelfs zonder draagriem waren ze makkelijk te dragen. Anderzijds heb je geen keuze, je kan niet zonder draagtassen vertrekken, je hebt iets nodig om je bagage en vooral je teveel aan bagage met je fiets mee te sleuren. Blijft uiteraard de vraag waarom Thüle? Thuis heb ik, tot mijn algemene tevredenheid, een fietsenrek van Thüle om de fietsen op de wagen te plaatsen. Nochtans, wanneer je fietstassen intoetst op dat vermaledijde, reclame hoestende en je vrije wil ontnemende Google, dan krijg je alles behalve Thüle. Je krijgt draagtassen in alle vormen en maten, van alle soorten en merken met bloemetjesopdruk, spikkels, kleurtjes en noem maar op, maar enkel om aan een bestaande bagagedrager van je fiets te bevestigen. Maar laat een bagagedrager nu juist iets zijn wat op een mountainbike ontbreekt. Dus ga je zoeken naar ‘bagagedrager mountainbike’ en dan kom je wel bij Thüle uit. Op de sites van de ‘trekkers’ en de Sint-Christoffelspecialisten kom je opnieuw Thüle tegen en de filmpjes op Youtube laten je zien hoe makkelijk alles te plaatsen is, dus na zoveel plussen twijfelt niemand nog aan Thüle.

IMG_9996.JPGZoals te verwachten waren er ook enkele minpunten. De eerste minus was al meteen de prijs, toch als je voor- en achterwiel wilt volladen en dus twee draagrekken en twee paar zakken nodig hebt. Een tweede minus was hun gewicht. Toen ik ze in de fietsenwinkel onder de arm nam, was het al even slikken, te bedenken dat ze toen nog moesten volgeladen worden. Het ergste moest nog komen, want die tassen kunnen enkel bevestigd worden aan een bagagerek en dat bagagerek moet je zelf in mekaar steken en aan je fiets bevestigen. Blijkbaar heel simpel zoals te zien is op Youtube, maar geloof niet alles wat je ziet op Youtube. Thuis word ik in de watten gelegd door mijn fietsverkoper/technicus, maar helaas heeft hij geen filiaal in Calabria en diende de bevalling te gebeuren zonder de watten. IMG_9991.JPGDus aangekomen in Calabria, de fietsen opgepikt na een revisie bij een lokale fietshersteller, konden we de assemblage van de bagagerekken starten. Eikel punt was dat het reeds na twee uur ‘s middags was, het pokke warm was, we dorstig waren als kamelen en al even hongerig. Wij dus naar L’approdo, een lokaal restaurantje vlakbij voor een snelle hap. Ik had beter moeten weten, want snelle happen bestaan niet in Calabria. In het restaurant, op een zaterdagmiddag, was er een feestje aan de gang ter gelegenheid van ik zou het echt niet weten, maar toch hebben we van het een en het ander mee geproefd. De ‘rosato’ in flessen van een liter viel heel goed in de smaak bij de zomerwarmte en uiteraard was onze maaltijd niet compleet zonder amaro en grappa. IMG_9998.JPGHadden we ons niet voorgenomen om ons als echte atleten te gedragen en waren we niet akkoord dat fietsen in de warmte in combinatie met alcohol niet kunnen was? Veel beloven verzwakt het vertrouwen, dus was het vlees zwak geworden en is mijn compagnon na de lunch onmiddellijk in bed gekropen voor een deugddoende siësta aka roes. Daar zat ik dan alleen met mijn mecano waar ik drie handen en zeventien vingers voor nodig had.

 

Misschien is het me dankzij de promilles alcohol gelukt want noch de handleiding, noch de filmpjes op Youtube hielpen om die dragers met riempjes aan de fiets te bevestigen. Het ging zoals bij het Ikea stapelbed van Youp van ‘t Hek, bijna klaar met het laatste riempje en plots vlogen alle riempjes opnieuw los, dus kon ik mijn opbouw uit de spaken van mijn achterwiel beginnen vissen. Ondertussen was het 19.15h, tijd om mijn compagnon te wekken zodat ook hij de geneugten van het draagrek kon ervaren. Uiteraard, net als bij de geboorte van een tweede kind, was de weg gebaand en ging alles veel vlotter zodat we op tijd klaar waren met onze voorbereidingen en we nog een lekkere pizza konden gaan eten, kwestie van er stevig op te staan voor ons vertrek de volgende dag. Wordt vervolgd.

De commentaren zijn gesloten.